Szef kuchni poleca
- Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z wody, kapusta zasmażana
- Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z wody, bigos
- Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki z wody, zestaw surówek
- Kotlet drobiowy saute, ziemniaki z wody, zestaw surówek
- Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, ziemniaki po staropolsku, zestaw surówek
- Kaczka (1/2) pieczona + jabłko z borówką, kluchy staropolskie, zasmażane buraczki
- Filet z łososia grillowany na sałacie z serem feta i makaronem
- Placki ziemniaczane z sosem mięsnym, zestaw surówek
- Placki ziemniaczane ze śmietaną
Dania główne
- Schabowy panierowany tradycyjny (ok. 200 g)
- Karkówka z grilla (ok. 200 g)
- De Volaille (ok. 200 g)
- Golonka po chłopsku w piwie z pieczywem, chrzanem i musztardą
- Kaczka pieczona (1/2) z kością (ok. 500 g)
- Kaczka pieczona (1/2) bez kości (ok. 500 g)
- Filet z kurczaka smażony w panierce (ok. 200 g)
- Filet z kurczaka z grilla (ok. 200 g)
- Bigos staropolski (ok. 400 g) z pieczywem
Dania regionalne
- Piróg biłgorajski z zsiadłym mlekiem
- Flaczki zamojskie
- Pierogi lubelskie (z kaszą gryczaną i serem – ok. 600 g)
Przekąski
- Smalczyk z pajdą chleba i ogórkiem
- Śledź w oleju (ok. 200 g)
- Śledź w śmietanie (ok. 200 g)
- Tatar wołowy (ok. 120 g)
Zupy
- Barszcz biały (z jajkiem, kiełbasą i tłuczonymi ziemniakami)
- Rosół staropolski
- Kapuśniak z żeberkiem
- Flaczki zamojskie
Ryby
- Filet z łososia grillowany (ok. 200 g)
- Filet z łososia na parze (ok. 200 g)
- Pstrąg z pieca w otulinie warzyw (ok. 350 g)
- Dorsz (ok. 200 g) w sosie cytrynowo-maślanym
Sałaty
- A’la grecka (z sosem francuskim lub vinegrette)
- Sałata z grillowanym kurczakiem (z sosem czosnkowym lub vinegrette)
- Sałatka z łososiem
Desery
- Fondant au chocolat na ciepło z lodem i bitą śmietaną
- Szarlotka oprószona cukrem pudrem
- Szarlotka na ciepło z lodem i bitą śmietaną
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- Naleśniki z serem – 2 szt.
Dania z ciasta
- Spaghetti bolognese
- Pierogi z mięsem z barszczykiem czerwonym (ok. 600 g)
- Pierogi lubelskie (z kaszą i serem) okraszone skwarkami i z kwaśną śmietaną (ok. 600 g)
- Pierogi ruskie okraszone skwarkami i z kwaśną śmietaną (ok. 600 g)
- Mix pierogowy – 7 szt.