Menu

Szef kuchni poleca
  • Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z wody, kapusta zasmażana
  • Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z wody, bigos
  • Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki z wody, zestaw surówek
  • Kotlet drobiowy saute, ziemniaki z wody, zestaw surówek
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, ziemniaki po staropolsku, zestaw surówek
  • Kaczka (1/2) pieczona + jabłko z borówką, kluchy staropolskie, zasmażane buraczki
  • Filet z łososia grillowany na sałacie z serem feta i makaronem
  • Placki ziemniaczane z sosem mięsnym, zestaw surówek
  • Placki ziemniaczane ze śmietaną
Dania główne
  • Schabowy panierowany tradycyjny (ok. 200 g)
  • Karkówka z grilla (ok. 200 g)
  • De Volaille (ok. 200 g)
  • Golonka po chłopsku w piwie z pieczywem, chrzanem i musztardą
  • Kaczka pieczona (1/2) z kością (ok. 500 g)
  • Kaczka pieczona (1/2) bez kości (ok. 500 g)
  • Filet z kurczaka smażony w panierce (ok. 200 g)
  • Filet z kurczaka z grilla (ok. 200 g)
  • Bigos staropolski (ok. 400 g) z pieczywem
Dania regionalne
  • Piróg biłgorajski z zsiadłym mlekiem
  • Flaczki zamojskie
  • Pierogi lubelskie (z kaszą gryczaną i serem – ok. 600 g)
Przekąski
  • Smalczyk z pajdą chleba i ogórkiem
  • Śledź w oleju (ok. 200 g)
  • Śledź w śmietanie (ok. 200 g)
  • Tatar wołowy (ok. 120 g)
Zupy
  • Barszcz biały (z jajkiem, kiełbasą i tłuczonymi ziemniakami)
  • Rosół staropolski
  • Kapuśniak z żeberkiem
  • Flaczki zamojskie
Ryby
  • Filet z łososia grillowany (ok. 200 g)
  • Filet z łososia na parze (ok. 200 g)
  • Pstrąg z pieca w otulinie warzyw (ok. 350 g)
  • Dorsz (ok. 200 g) w sosie cytrynowo-maślanym
Sałaty
  • A’la grecka (z sosem francuskim lub vinegrette)
  • Sałata z grillowanym kurczakiem (z sosem czosnkowym lub vinegrette)
  • Sałatka z łososiem
Desery
  • Fondant au chocolat na ciepło z lodem i bitą śmietaną
  • Szarlotka oprószona cukrem pudrem
  • Szarlotka na ciepło z lodem i bitą śmietaną
  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • Naleśniki z serem – 2 szt.
Dania z ciasta
  • Spaghetti bolognese
  • Pierogi z mięsem z barszczykiem czerwonym (ok. 600 g)
  • Pierogi lubelskie (z kaszą i serem) okraszone skwarkami i z kwaśną śmietaną (ok. 600 g)
  • Pierogi ruskie okraszone skwarkami i z kwaśną śmietaną (ok. 600 g)
  • Mix pierogowy – 7 szt.